Sustained Release Vita C 500 mg

Sustained Release Vita C 500 mg

1. Vitamin C Shaklee didatangkan dalam bentuk sustained release iaitu  dilepaskan dalam badan secara perlahan-lahan untuk membolehkan Vitamin C sentiasa berada dalam badan kita. Memandangkan Vitamin C adalah mudah  musnah dan tidak dapat disimpan lama dalam badan, maka teknologi  sustained release adalah sangat diperlukan.

2. Satu tablet  Vitamin C Shaklee adalah bersamaan dengan 7 setengah biji oren. Di mana  ia akan dilepaskan perlahan-lahan dalam badan sebanyak 100mg setiap jam  untuk satu tablet.

3. Vitamin C Shaklee didatangkan  bersama-sama dengan bioflavonoid iaitu bahan penting yang akan membantu  penyerapan Vitamin C dengan lebih baik.

MANFAAT VITAMIN C

ImunitiDengan pengambilan Vitamin C secara teratur dapat melindungi badan  dari infeksi dan juga akan menguatkan tulang dan gigi kita termasuk  mempercepatkan penyembuhan luka. Sebab itu jugalah wanita dalam pantang  digalakkan untuk mengambil oren sebagai bahan untuk mempercepatkan  penyembuhan luka.

AntioksidanVitamin C berfungsi sebagai antioksidan yang menghalang serangan radikal bebas di sekeliling kita.  Apabila badan terhindar dari risiko serangan radikal, maka sudah tentu  peluang untuk kita dijauhkan dari penyakit yang disebabkan oleh sistem  imun badan dapat dielakkan.

HypertensionVitamin C juga dapat menurunkan kadar tekanan darah, dengan itu dapat mengurangkan risiko darah tinggi.

Kecantikan kulitBanyak kebaikan Vitamin C dalam mengekalkan kulit yang cantik. Ia  merangsang pengeluaran kolagen. Kolagen adalah sangat perlu kerana ia  umpama gam yang mengikat sel-sel kulit kita untuk sentiasa tegang. jika  kehilangan kolagen, kulit akan nampak berkedut dan tidak tegang.
- Vitamin C mengurangkan garis-garis halus yang tidak diingini.
- Vitamin C memutihkan dan memulihkan keadaan kulit yang kusam.

Memperbaiki Simptom Pendarahan – Kekurangan vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, pemulihan kecederaan yang lambat, kulit kering, ruam dan kulit kasar.

Memerangi Kanser – Ia adalah satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa, mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-Cell untuk melawan sel-sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh kita dengan berkesan. Ia juga mampu menghapuskan radikal bebas sebelum ia menyerang sel-sel.

Mencantikkan Kulit – Ambil Vitamin C setiap hari untuk kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmen.

Memperbaiki Insomnia - ia memperbaiki insomnia, stress masalah berkaitan mental seperti keresahan.

Mengekalkan Kolesterol Sihat – Ianya mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghindarkan arteriosclerosis, menghalang pendarahan dalaman, hidung berdarah, pendarahan serebral dan skurvi.

 Amaran!!!!!!

  • 1 batang rokok mampu menghapuskan 50 – 1– mg vitamin C
  • Keresahan akan mempercepatkan penyusutan vitamin C
  • Kontraseptif dan pil penahan sakit akan menyusutkan vitamin C yang banyak
  • Terlebih dos vitamin C (melebihi 12 kapsul) akan menyebabkan sedikit cirit-birit.

Fakta Nutrisi

Haiwan menghasilkan vitamin C mereka sendiri, sedangkan manusia tidak dapat menghasilkan vitamin C.  Tambahan pula vitamin C larut-air dan akan hilang berterusan dari tubuh kita.  oleh yang demikian adalah perlu untuk kita mengambil vitamin C setiap hari.  Vitamin C tidak memberi kesan toksik.

Setiap hidangan buah-buahan membekalkan sekitar 45-60mg vitamin C.  Buah-buahan akan menghasilkan vitamin C yang lengkap dalam masa 10 hari selepas buah itu ranum.  Oleh yang demikian buah yang tidak ranum mengandungi kandungan vitamin C yang sedikit.  Kandungan vitamin C pada buah akan berkurangan kepada separuh apabila dipetik dan akan musnah apabila terdedah kepada kepanasan.

TESTIMONI PENGGUNA VITA C PLUS :)

TESTI VITA C

berminat dengan produk ini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>