NutriFeron

Leave a comment

NUTRIFERON 01

Tinggalkan paracetamol sekarang! Tingkatkan Sistem Imun Anda dengan NUTRIFERON SHAKLEE.

Sistem imun adalah seperti tentera badan kita, yang melawan jangkitan dan penyakit-penyakit yang mengancam kesihatan dan kecergasan badan. Tanpa pertahanan ini, virus, bakteria, parasit, toksin, dan lain-lain patogen berbahaya akan menyerang badan kita, menjadikan badan kita lemah dan sakit. Tingkatkan Sistem Imun Anda dengan NUTRIFERON SHAKLEE.

NUTRIFERON 02

Sistem imun adalah sangat kompleks dan canggih. Ia mengesan pelbagai jenis patogen berbahaya dan membezakannya daripada sel-sel dan tisu-tisu yang sihat.

Badan kita ni dicipta dengan begitu canggih sekali. Bermula dari pertahanan pertama – KULIT.  Tanpa lapisan perlindungan kulit, badan kita bukan saja akan hancur, tetapi terdedah kepada toksin dan lain-lain. Kulit bertindak sebagai penghalang fizikal dan juga menyediakan halangan kimia kerana kulit menghasilkan sebum anti bakteria. Penghasilan sebum ini akan segera membunuh spora dan bakteria yang hinggap pada kulit.

Hidung, mulut, dan mata adalah ‘jalan masuk utama’ kuman dalam badan kita, jadi ia  juga menyediakan sistem pertahanan.

Antara sistem pertahanan semulajadi badan:

  • Hidung – mukus hidung mengandungi enzim yang dikenali sebagai lysozyme yang memecahkan dinding sel bakteria.
  • Mulut – air liur mengandungi bahan anti bakteria.

Secara ringkasnya, badan kita dijaga oleh SISTEM IMUNITI – menahan serangan kuman, bakteria, mikrob, parasit, patogen dan toksin!

Sistem imun terdiri daripada thymus, limpa, sistem limfa, sumsum tulang, sel-sel darah putih, antibodi, dan hormon. Setiap komponen berfungsi dengan cara yang tersendiri untuk melawan penyakit dan jangkitan supaya kita sentiasa sihat.

Sistem imun kita bekerja setiap hari, 24 jam tanpa henti… dan adakalanya ia breakdown.. apakah yang boleh menyebabkan sistem imun kita tergaggu? Biasa kan orang kata “Musim hujan panas sekarang ni ramai orang demam..” Ya, perubahan cuaca dan iklim boleh memberi kesan kepada sistem imun. Begitu juga dengan faktor psikologi seperti stress.. apa lagi kalau makan benda2 merapu.

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang sistem imun dan kesannya pada badan, penyelidik Shaklee menjalankan kajian di Jabatan Mikrobiologi dan Imunologi, Weil Medical College, di Cornell University of Pediatrics.

Kajian ini mempunyai dua matlamat. Yang pertama adalah untuk membangun dan mengesahkan cara baru untuk meneroka biologi virus dan fungsi imun dalam paru-paru manusia. Matlamat kedua adalah untuk menilai kesan campuran botani yang unik terhadap sistem imun.

Hasilnya mendapati campuran botani terpilih meningkatkan interferon dalam tubuh untuk melawan penyakit tatkala tubuh kita sedang lemah. Maka lahirlah Nutriferon.

Nutriferon penggalak imunisasi (immune booster) ciptaan pakar imun, Dr Kojima dari Jepun. Sangat digalakkan diambil oleh mereka yang punya masalah ANTIBODI yang LEMAH, SENANG SAKIT dan sakit yang lambat recover.

Siapakah yang perlu ambil Nutriferon?

1. Mereka yang sering sakit, selsema, demam.

2. Ibu yang menyusukan anaknya yg mana anaknya demam atau sakit yg berpanjangan.

3. Mereka yang mempunyai masalah imunisasi.

4. Mereka yang sering travel dan kerap ke luar negara.

5. Mereka yang sering stress.

6. Mereka yang terdedah dengan bahaya penyakit.

7. Mereka yang tak suka makan banyak vitamin antioksidan, ACE boleh gantikan dengan Nutriferon sepeket sehari.

8. Mereka yang ada mempunyai allergi dan eczema.

Bagaimana Nutriferon bertindak?

NutriFeron MENINGKATKAN INTERFERON semulajadi badan dan sekaligus MENGUATKAN TINDAK BALAS IMUN badan. Anda kini dah tak perlu ubat2 yang banyak lagi!

Pemakanan tambahan NutriFeron ™ yang direka untuk diambil setiap hari dan merupakan adunan empat ramuan botani ini, apabila digabungkan bersama, untuk membolehkan tubuh secara semulajadi meningkatkan pengeluaran interferon tanpa menambah tekanan kepada badan *:

  • Ekstrak biji labu (Cucurbita moschata), yang telah didapati dapat mendorong pengeluaran interferon;
  • Biji Plantago (Plantage asiatica) yang mengandungi bahan kimia yang dipanggil polisakarida yang diguna untuk merangsang sistem imun;
  • Bunga Safflower (Carthamus tinctorius) polisakarida, yang telah dikenalpasti  dapat mendorong pembangunan makrofaj, sejenis sel darah putih;
  • Kuntuman bunga Japanese Honeysuckle (Lonicera japonica) yang digunakan dalam perubatan Asia.

NUTRIFERON

6 SEBAB MENGAPA NUTRIFERON PILIHAN SAYA DAN ANDA?

  1. Terbukti daripada Empat Kajian Klinikal Pada Manusia-Campuran fitonutrien yang berkesan dan selamat ini memberi sokongan imun tepat pada peringkat sel. Kajian menunjukkan khasiat kesihatan yang luar biasa dan perlindungan imun yang diperolehi daripada campuran khas empat ekstrak tumbuhan di dalam NutriFeron.
  1. Meningkatkan paras interferon secara semulajadiPara saintis dan komuniti perubatan telah mengenalpasti interferon sebagai sesuatu yang amat penting bagi fungsi imun yang sihat. NutriFeron merupakan satu-satunya pemakanan tambahan di U.S. yang dicipta oleh penemu interferon yang boleh menambahkan penghasilan interferon di dalam badan secara semulajadi.
  1. Dicipta Oleh Individu Yang Menemui InterferonAhli imunologi yang terkenal di dunia, Dr. Yasuhiko Kojima merupakan individu pertama yang menemui interferon pada tahun 1954 semasa beliau menjalankan      penyelidikan di Universiti Tokyo.
  1. Rumusan Berpaten Yang EksklusifNutriFeron tidak dapat dijumpai      di mana-mana kedai. Ia hanya boleh didapati melalui Shaklee. Rumusan      berpaten NutriFeron yang unik adalah eksklusif kepada Shaklee.Ia telah      melepasi satu set ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan,      ketulenan, keberkesanan dan prestasi.
  1. 40 tahun kajian - Setelah menjalankan penyelidikan selama 40 tahun dengan menguji ratusan sebatian semulajadi, Dr. Yasuhiko Kojima telah menghasilkan satu campuran unik daripada empat ekstrak tumbuhan yang menggalakkan pembentukan interferon secara semulajadi di dalam badan. Menurut kajian terbaru, NutriFeron telah berjaya membuktikan kesan positif terhadap serangan sel-sel semulajadi (NK) – menyokong lebih banyak perkembangan untuk sistem sains imunisasi ini.
  1. Sejak NutriFeron ™ telah dibangunkan, beberapa kajian klinikal manusia telah mendokumenkan keberkesanan makanan tambahan ini. Kajian ini,      yang telah disiarkan dalam jurnal perubatan, seperti Journal      Gastroenterology, Clinical Pharmacology and Therapy, dan Journal of      Alternative and Complimentary Medicine,, mengetengahkan pelbagai faedah yang berkaitan dengan NutriFeron ™.

TESTIMONI PENGGUNA NUTRIFERON :)

TESTI NUTRIFERON 02

TESTI NUTRIFERON 03

testi meal shake 02

TESTI NUTRIFERON 04

testi nutriferon 01

TESTI NUTRIFERON 06

berminat dengan produk ini

B Complex

Leave a comment

Adakah anda mendapat Vitamin B yang mencukupi? 

Tekanan hidup,pengambilan alcohol dan ubat2 preskripsi berunsurkan dadah berupaya meningkatkan pengurangan Vitamn B di dalam tubuh.
Vitamin B sangat PENTING untuk keseluruhan fungsi tubuh yang baik sama ada dari segi kesihatan jantung, sintesis DNA, mengurus tekanan dan membina tenaga metabolisme. Kajian terbaru membuktikan bahawa Vitamin B berupaya meningkatkan penglihatan mata dan system pernafasan!
Kenapa Shaklee B Complex menjadi pilihan??
Shaklee B Complex mengandungi kesemua keluarga 8 Vitamin B yang diperlukan tubuh bagi menggantikan nutrisi Vitamin B yang hilang utk membantu menguatkan jantung, peparu dan organ2 penting yg lain
iaitu thiamin (B-1), riboflavin (B-2), niacin (B-3), pantothenic acid (B-5), pyridoxine (B-6), folic acid (B-9) and cobalamin (B-12) dan Biotin.
B Complex  Shaklee mengandungi penyaluran zat makanan berpaten utk meningkatkan penyerapan nutrient penting iaitu asid folik. Jumlah asid folik yg mencukupi di dalam diet wanita TERBUKTI dapat mengurangkan risiko melahirkan anak terencat akal atau masalah kecacatan saraf tunjang!
Siapa sebenarnya yang perlu B Complex?
Semua individu perlukan vitamin B terutama mereka yang :
  •  Terdedah kepada sinaran matahari
  •  Terdedah kepada tekanan kerja dan beban kerja yang banyak
  •  Mereka yang mempunyai sakit kencing manis , tekanan darah tinggi, migraine
  •  Mereka yang tidak dapat focus dalam pekerjaan  yang dilakukan.
  •  Mereka yang hendak menjaga kecantikan tubuh badan
  •  Mereka yang nak nampak cantik dan muda
  •  Mereka yang mengandung dan menyusukan anaknya
  •  Wanita yang mengambil pil perancang

 

Testi B Complex

Testi B Complex

Testimoni Pengguna B-Complex

berminat dengan produk ini

 

Cinch Shake

Leave a comment

CINCH SHAKE 03

Kurus Dengan Cinch Shakes

Diet yang gagal ?

Selain dari tak control makan, dan tak senaman, sememangnya diet anda akan gagal. Oklah, anda kata anda dah tak makan nasi, tengah hari tak makan, cuba berlapar. Ada yang berjaya turun dalam 2-3 kg, tapi oklah lepastu nak makan nasi sebab terasa nikmat, tengok -tengok bila tak terjaga, berat mula naik kembali mendadak . Kenapa diet berlapar ni tak jadi ? Ok inilah satu kesan yang di panggil yoyo effect. Masalah yang berlaku di sini ialah, bila kita kurang makan, kita bukannya membuang lemak, tapi apa yang berlaku, jisim otot kita menjadi lemah dan berkurangan, jadi yang hilang berat tu cumalah otot kita sahaja. Bila kita start makan balik, yang bertambah cumalah lemak. Di sini kita perlu tahu, otot sangat penting untuk menguatkan metabolisme yang mampu membakar lemak.

KURUS 01

Apa Itu Leucine ?

Leucine ini adalah salah satu sumber protein, yang bagus untuk memelihara otot. Cara bekerja leucine ni ialah, dia akan mengekalkan kekuatan otot kita, selepas kita berlapar, diet, ataupun lepas kita bersenam, berkebun atau membasuh kereta. Mengikut kajian yang dibuat, para atlet biasanya akan mengalami lemah otot, dan ini menyebabkan jisim otot berkurang. Dengan adanya leucine ini, jisim otot cuba dikekalkan, dan ini membantu otot meningkatkan metabolisme, dan seterusnya membakar lemak yang ada. Jadi, pentingnya Cinch Shake ini ialah kandungan Leucine protein yang bagus untuk orang yang berdiet.

 

Beza Cinch dengan ESP

CINCH VS ESP

Produk protein yang popular selain Cinch ialah Energizing Soy Protein (ESP), yang memang sesuai dijadikan sumber protein, yang banyak khasiat dan kelebihannya. Antara beza yang ketara ialah kandungan multivitamin yang lebih banyak terdapat di dalam Cinch berbanding ESP. Mengikut pakar Shaklee, Cinch memang direka khas untuk kuruskan badan. Walaubagaimanapun, ESP juga berkesan untuk kuruskan badan. Di dalam Cinch, kandungan Leucine dirahsiakan, sebagai satu paten khas Shaklee, supaya formula kandungan Leucine tidak dapat ditiru oleh syarikat lain.

3 Perisa Terbaik

CINCH SHAKE 02

Cinch Shake Shaklee di Malaysia boleh didapati dalam 3 perisa, vanila, coklat dan cafe latte. Biasanya anda boleh beli mengikut citarasa anda. Kalau nak menarik lagi, boleh je gabungkan perisa tersebut, tapi perlulah mengikut kesesuaian dan sukatan diet yang bagus. Jangan pulakterlebih protein, bahaya tau, nanti silap boleh gemuk. Ada juga yang menggabungkan ESP dan CINCH sebagai minuman pagi pengganti sarapan, ternyata memang SEDAP !!!!

TESTIMONI PENGGUNA CINCH SHAKE ;)

testi cinch shake 02  testi cinch shake 03

berminat dengan produk ini

Set Gastrik

Leave a comment

gastrik 02

Gastritis terjadi akibat dinding permukaan di dalam perut seseorang individu itu telah terhakis oleh asid gastric iaitu asid yang dikeluarkan oleh perut untuk mencernakan makanan. Hakisan pada permukaan dinding perut ini bukan berlaku dalam masa sehari malahan mungkin mengambil masa berbulan-bulan atau bertahun-tahun sebelum seseorang itu mengalami symptom/tanda-tanda sakit perut di bahagian ulu hati.

Apakah simptom-simptom penyakit gastric/gastritis:

1) Sakit ulu hati

2) Rasa mual

3) Rasa perut kembung

4) Kemungkinan pesakit juga akan muntah

Apakah punca penyakit gastritis/penyakit gastirk?

1) Pesakit tidak menjaga waktu makan dengan betul atau skip meal

2) Tekanan/stress

3) Pengambilan ubat-unat penahan sakit seperti ponstan dancoltaren dalam jangka masa yang panjang

4) Sejenis kuman iaitu Helicobacter Pylorii

5) Merokok

 Jika anda telah mengidap penyakit gastrik apa yang perlu anda lakukan?

1) Makan secara teratur

2) Elakkan makanan yang pedas dan masam

3) Elakkan minuman berkafein seperti kopi dan Nescafe

4) Mengawal stress dengan bijak

5) Elakkan minuman berkarbonat

6) Berhenti merokok

Apakah penyakit ini boleh dirawat?

Penyakit gastrik boleh pulih sepenuhnya jika perkara-perkara yang dinyatakan di atas di jaga sepenuhnya. Terdapat vitamin dan suplemen yang dapat membantu menyembuhkan Gastritis. Berikut adalah vitamin dan suplemen semulajadi untuk merawat penyakit tertentu secara alami seperti Gastrik dan Peptic ulser. Produk-produk ini semula jadi dan Non-GMO. Dihasilkan melalui penyelidikan yang rapi oleh para saintis Shaklee.

ESP (Energizing Soy Protein)

Protein merupakan keperluan asas sel. Untuk menggantikan sel yang rosak, pastinya memerlukan sumber protein yang baik dan mencukupi. Protein juga dapat meningkatkan ketahanan tubuh.

B-complex

B-complex terdiri daripada 8 kumpulan vitamin B dan hanya berfungsi dengan efektif apabila semua komponen hadir bersama. Vitamin b-complex bertindak sebagai ubat penenang atau anti-stress. Stress boleh menyumbang kepada terjadinya gastrik, jadi b-complex dapat membantu. Ia juga membantu pengeluaran antibodi. Gastrik mungkin terjadi disebabkan jangkitan, jadi untuk melawan jangkitan, antibodi yang cukup harus hadir.

Ostematrix

Ia mengandungi kalsium, magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese untuk membantu meredakan masalah gastrik.

TESTIMONI PENGGUNA SET GASTRIK SHAKLEE :)

testi esp 05

berminat dengan produk ini

 

Vivix

Leave a comment

testimoni vivix 09

Manfaat VIVIX Shaklee

1. Memperbaiki DNA.

Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.

2. Memperbaiki tenaga sel.

Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.

3. Mengembalikan keremajaan.

Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi.
Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar.

Siapa yang memerlukan vivix

# VIVIX mempunyai 4 mekanisme untuk melawan penuaan selular.

Mekanisme 1 : Melindungi dan membaiki sel DNA

Mekanisme 2 : Memberi impak dalam pengawalan GENETIK.

Mekanisme 3 : Menggalakkan pembentukan baru MITOCHONDRIA.

Mekanisme 4 : Melambatkan pembentukan protein ACE.

 

# 4 ramuan utama VIVIX

Ramuan 1 : Anggur Muscadine

Ramuan 2 : Lobak Ungu

Ramuan 3 : Elderberry

Ramuan 4 : Polygonum Cuspidatum

Slide1

# 5 perkara penting yang anda perlu tahu tentang VIVIX

Perkara 1 : Sumber utama VIVIX adalah resveratrol

Perkara 2 : 2340 kali menjadi bahan makanan utama dijadikan rujukan

Perkara 3 : VIVIX adalah produk Shaklee yang telah di patenkan

Perkara 4 : Dari sumber semulajadi

Perkara 5 : >5000 “Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC)” dalam setiap hidangan.

 

TESTIMONI PENGUNA-PENGGUNA VIVIX ;)

Testimoni vivix 02

TESTI VIVIX 10

Slide1

testi vivix 01

testi vivix 02

testi vivix 03

testi vivix 04

berminat dengan produk ini

Carotomax

Leave a comment

carotomax

VITAMIN UNTUK MATA DAN MENCEGAH KANSER

* Ia memberi perlindungan sel-sel dari dalam.  Anti oksida merupakan nutrisi yang boleh melindungi sel-sel ini daripada radikal bebas, meningkatkan kesihatan sel secara menyeluruh dan menyediakan perlindungan untuk menentang kerosakan sel-sel.

*Ia memberi perlindungan secara menyeluruh dan berkesan.
Perlindungan antioksida dapat ditingkatkan dengan pengambilan CarotoMax Shaklee. Shaklee mengambil perlindungan anti oksida yang terdapat pada buah-buahan, sayur-sayuran dan tanaman lain melalui cara pengasingan, penyaluran dan pembentukkan kerotin secara semulajadi.

*CAROTOMAX menyalurkan lima daripada karotenoid penting yang dipilih daripada gabungan tumbuhan fitokimia.

# 5 jenis karotenoid yang paling berkhasiat.

# Purata pengambilan karotenoid, lutein, lycopena dan beta-karotena adalah 8 mg setiap hari manakala CarotoMax pula dapat membekalkan lebih 13 mg daripada karotenoid yang paling berkhasiat.

# Membantu mengekalkan kesihatan badan secara umumnya dalam jangkamasa panjang serta kesihatan mata, jantung, kulit, paru-paru, prostat dan serviks secara khasnya.

# Menguatkan sistem imun.

# Biasanya disimpan dalam organ-organ tubuh kerana ia bersifat larut dalam lemak.

# Mengandungi ekstrak yang unik daripada tomato, ekstrak biji benih anggur, ekstrak brocoli bertunas, minyak jagung, minyak palma dan marigold.

# Dilengkapi Astaxanthin iaitu sejenis Caratenoid yang merupakan sumber anti-oksidan dan anti-radang terbaik dan menghalang radikal bebas dan mencegah ‘oxidative damage’ pada tisu badan.

Dalam CarotoMax mengandungi karotenoid menyamai dengan

  • Beta Karotena Sama dengan 102 porsi Pisang
  • Lycopena sama dengan 714 porsi Aprikot
  • Lutein dan Zeaxanthin sama dengan 285 porsi pink grapefruitAlpha karoten sama dengan 89 porsi Raspberi
  • Alpha karoten sama dengan 89 porsi Raspberi

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

SANGAT DISARANKAN JIKA ANDA:

**Rabun
**Berusia
** Mahu kekalkan kesihatan mata
**Ada arthritis
** Iingin kesihatan badan yang menyeluruh
** Ibu mengandung tidak sesuai mengambilnya.

Sumber dari: https://www.facebook.com/messages/MummyRyan

testimoni carotomax

berminat dengan produk ini

Jom SERTAI kami… !!!!

Leave a comment

jom sertai kami 01

Jadi Ahli dan Jana Pendapatan

Kami mengalu-alukan anda  menjadi sebahagian dari keluarga kami di dalam kumpulan yang kami gelar sebagai “BEYOND THE LIMIT”. Jana pendapatan  tambahan secara part time / full time. Dengan Shaklee, umpama anda membuka  perniagaan anda sendiri, keupayaan menjana pendapatan adalah tanpa had.
YOU SIGN YOUR OWN CHEQUE!
Hidup di zaman millenium ini tidak cukup kalau nak mengharapkan gaji tetap tiap-tiap bulan. Tambahan lagi bagi mereka yang banyak hutang dan banyak tanggungan. Alhamdulillah, sudah ramai yang berjaya  menperoleh pendapatan sampingan 4-5 angka sebulan, hanya dengan bisness Shaklee dari rumah. Tidak kurang juga, ramai surirumah yang dapat membantu meringankan beban suami dengan memperoleh pendapatan dari perniagaan Shaklee ini. Anda bila lagi??

Bagaimana nak mendaftar  sebagai ahli @ pengedar Shaklee ?

Anda boleh mendaftar dengan membuat  pembayaran untuk registration fee sebanyak RM65 ataupun membuat pembelian  melebihi 200 points (dalam lingkungan RM 700) untuk mendapat keahlian percuma.
Anda cuma perlu menghubungi kami (kami akan uruskan urusan pendaftaran secara online) atau  pergi sendiri ke branch Shaklee dan mendaftar menggunakan ID kami  sebagai sponsor/upline anda.
Shaklee ID: 1024121 – Aleeza Athari
Shaklee ID: 960084 – Nadia Aziz atau

Yuran keahlian Shaklee

Pendaftaran ialah RM65 (sekiranya anda pergi  sendiri ke branch untuk ambil member kit) dan tambahan RM10 untuk pos member kit  sekiranya anda mahu kit tersebut dipos kepada anda, atau dihantar melalui kami. Jumlahnya ialah RM75 (jika anda tidak pergi ambil sendiri kit di  branch).

Tak  Perlu Maintain point dalam Shaklee

Sekiranya cuma nak makan sendiri, tak perlu  maintain points, melainkan anda mahu memulakan perniagaan dengan Shaklee, anda  perlu dapatkan points tertentu dan maintain points tertentu. Tapi kalau cuma  makan sendiri, share dengan saudara-mara, tak perlu risau nak maintain2 atau minimum purchase.

Tak Wajib membuat pembelian setiap  bulan untuk maintain keahlian?

Benar, tak perlu maintain point atau wajib  membuat pembelian.

Apa kelebihan menjadi ahli?

~ Boleh membeli produk dengan harga ahli dan  mengumpul point anda sendiri.
~ Jika rajin berkongsi dengan point yang  tertentu melayakkan kita menerima bonus dalam bentuk cash tanpa perlu ada  downline.
~ Jika berminat untuk berbiz, ada kelas  tertutup disediakan oleh ibu melalui blog tertutup khas untuk ini.
~ Shaklee menawarkan Cash, Car (bonus kereta)  dan Convention (local dan International-Umrah bg Muslim).

Apa kelebihan menyertai kumpulan “Beyond the Limit” ?

~ Kami akan memberi anda ACCESS ke dalam  FB SECRET GROUP kami.. di mana hanya ahli sahaja yang boleh masuk ke  group ini.
~ Dalam Group ini, anda akan diajar dan  didedahkan CARA MARKETING ONLINE, RAHSIA BERJAYA DALAM BISNES ONLINE, INFO  DAN CARA PENGAMBILAN PRODUK, ASPEK TEKNIKAL DALAM MENGENDALIKAN BLOG DAN FB serta banyak lagi.
~ Pastikan anda menyertai kumpulan kami untuk  menjana pendapatan lumayan!
Berminat?? Sila hubungi kami…

Aleeza Athari [1024121 ] : 011-1439 2330

Nadia Aziz [ 960084 ] : 017-925 0078

Set Kurus

Leave a comment

jadi kurus

KOLESTEROL ???

Kolesterol menjadi satu bahan yang merbahaya apabila kita makan berterusan makanan berasaskan daging dan lemak.

Rahsia 10 Jenis Makanan Anti Kolesterol.

Mari kita semak apakah 10 jenis makanan ini menjadi kegemaran anda atau tidak. Ini kerana jika ia menjadi rutin pengambilan seharian, anda mungkin tidak mengalami masalah kolesterol. Tetapi sekiranya anda tidak menyukainya maka pertimbangkan pada masa akan datang bahawa ia akan tetap menjadi sajian seharian untuk anda demi mengawal kolesterol itu.

1. Kacang soya – disediakan tak kira dalam apa bentuk pun seperti minuman susu soya, menjadi pelengkap masakan gulai, taufufah, taufu, tempe dan sebagainya.

2. Kuaci – disediakan samada dalam bentuk snek atau kuih.

3. Buah Kering – buah-buah yang telah di proses dan dikeringkan seperti dari jenis limau.

4. Epal – diproses menjadi jus atau dimakan begitu saja.

5. Ikan Tuna – atau apa-apa ikan laut dalam yang kaya omega-3 dan asid lemak.

6. Kacang Tanah – mengandungi vitamin E.

7. Mangga – mengandungi vitamin C dan di hidangkan samada dalam bentuk jus atau dimakan begitu saja.

8. Kismis – mampu mengurangkan kolesterol sebanyak 8% dengan setiap pengambilan 400 kalori kismis setiap hari.

9. Oat – penyerap utama kolesterol didalam darah.

10. Jambu batu – mampu menurunkan sehingga 18.8% kolesterol dengan pengambilan 400gm sehari

Shaklee menawarkan set kurus yang murah di pasaran. Harga untuk set kurus ini tidak sampai RM100. Hubungi kami untuk sebarang pertanyaan / pembelian.

set kurus budget

 Alfalfa membantu
:: menyahkan toksik dalam tubuh
:: membantu masalah penghadaman

Lecithin membantu
:: bertindak sebagai pelarut untuk kolestrol, triglycerides dan lemak-lemak yang lain. Sebab tu ia membantu mencegah penyakit-penyakit seperti high blood pressure, stroke, heart disease, arteri yang mengeras.
:: mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian. Pengambilan Lecitin 4000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan.

Cuba tengok testimoni pengguna Set Kurus Budget Shaklee ni.

testi set kurus
testi set kurus 07
testi set kurus 08
testi set kurus 05
testi set kurus 09
testi set kurus 06
testi set kurus 10
testi kurus 15
berminat dengan produk ini

Sustained Release Vita C 500 mg

Leave a comment

Sustained Release Vita C 500 mg

1. Vitamin C Shaklee didatangkan dalam bentuk sustained release iaitu  dilepaskan dalam badan secara perlahan-lahan untuk membolehkan Vitamin C sentiasa berada dalam badan kita. Memandangkan Vitamin C adalah mudah  musnah dan tidak dapat disimpan lama dalam badan, maka teknologi  sustained release adalah sangat diperlukan.

2. Satu tablet  Vitamin C Shaklee adalah bersamaan dengan 7 setengah biji oren. Di mana  ia akan dilepaskan perlahan-lahan dalam badan sebanyak 100mg setiap jam  untuk satu tablet.

3. Vitamin C Shaklee didatangkan  bersama-sama dengan bioflavonoid iaitu bahan penting yang akan membantu  penyerapan Vitamin C dengan lebih baik.

MANFAAT VITAMIN C

ImunitiDengan pengambilan Vitamin C secara teratur dapat melindungi badan  dari infeksi dan juga akan menguatkan tulang dan gigi kita termasuk  mempercepatkan penyembuhan luka. Sebab itu jugalah wanita dalam pantang  digalakkan untuk mengambil oren sebagai bahan untuk mempercepatkan  penyembuhan luka.

AntioksidanVitamin C berfungsi sebagai antioksidan yang menghalang serangan radikal bebas di sekeliling kita.  Apabila badan terhindar dari risiko serangan radikal, maka sudah tentu  peluang untuk kita dijauhkan dari penyakit yang disebabkan oleh sistem  imun badan dapat dielakkan.

HypertensionVitamin C juga dapat menurunkan kadar tekanan darah, dengan itu dapat mengurangkan risiko darah tinggi.

Kecantikan kulitBanyak kebaikan Vitamin C dalam mengekalkan kulit yang cantik. Ia  merangsang pengeluaran kolagen. Kolagen adalah sangat perlu kerana ia  umpama gam yang mengikat sel-sel kulit kita untuk sentiasa tegang. jika  kehilangan kolagen, kulit akan nampak berkedut dan tidak tegang.
- Vitamin C mengurangkan garis-garis halus yang tidak diingini.
- Vitamin C memutihkan dan memulihkan keadaan kulit yang kusam.

Memperbaiki Simptom Pendarahan – Kekurangan vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, pemulihan kecederaan yang lambat, kulit kering, ruam dan kulit kasar.

Memerangi Kanser – Ia adalah satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa, mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-Cell untuk melawan sel-sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh kita dengan berkesan. Ia juga mampu menghapuskan radikal bebas sebelum ia menyerang sel-sel.

Mencantikkan Kulit – Ambil Vitamin C setiap hari untuk kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmen.

Memperbaiki Insomnia - ia memperbaiki insomnia, stress masalah berkaitan mental seperti keresahan.

Mengekalkan Kolesterol Sihat – Ianya mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghindarkan arteriosclerosis, menghalang pendarahan dalaman, hidung berdarah, pendarahan serebral dan skurvi.

 Amaran!!!!!!

  • 1 batang rokok mampu menghapuskan 50 – 1– mg vitamin C
  • Keresahan akan mempercepatkan penyusutan vitamin C
  • Kontraseptif dan pil penahan sakit akan menyusutkan vitamin C yang banyak
  • Terlebih dos vitamin C (melebihi 12 kapsul) akan menyebabkan sedikit cirit-birit.

Fakta Nutrisi

Haiwan menghasilkan vitamin C mereka sendiri, sedangkan manusia tidak dapat menghasilkan vitamin C.  Tambahan pula vitamin C larut-air dan akan hilang berterusan dari tubuh kita.  oleh yang demikian adalah perlu untuk kita mengambil vitamin C setiap hari.  Vitamin C tidak memberi kesan toksik.

Setiap hidangan buah-buahan membekalkan sekitar 45-60mg vitamin C.  Buah-buahan akan menghasilkan vitamin C yang lengkap dalam masa 10 hari selepas buah itu ranum.  Oleh yang demikian buah yang tidak ranum mengandungi kandungan vitamin C yang sedikit.  Kandungan vitamin C pada buah akan berkurangan kepada separuh apabila dipetik dan akan musnah apabila terdedah kepada kepanasan.

TESTIMONI PENGGUNA VITA C PLUS :)

TESTI VITA C

berminat dengan produk ini