Cinch Shake

Leave a comment

CINCH SHAKE 03

Kurus Dengan Cinch Shakes

Diet yang gagal ?

Selain dari tak control makan, dan tak senaman, sememangnya diet anda akan gagal. Oklah, anda kata anda dah tak makan nasi, tengah hari tak makan, cuba berlapar. Ada yang berjaya turun dalam 2-3 kg, tapi oklah lepastu nak makan nasi sebab terasa nikmat, tengok -tengok bila tak terjaga, berat mula naik kembali mendadak . Kenapa diet berlapar ni tak jadi ? Ok inilah satu kesan yang di panggil yoyo effect. Masalah yang berlaku di sini ialah, bila kita kurang makan, kita bukannya membuang lemak, tapi apa yang berlaku, jisim otot kita menjadi lemah dan berkurangan, jadi yang hilang berat tu cumalah otot kita sahaja. Bila kita start makan balik, yang bertambah cumalah lemak. Di sini kita perlu tahu, otot sangat penting untuk menguatkan metabolisme yang mampu membakar lemak.

KURUS 01

Apa Itu Leucine ?

Leucine ini adalah salah satu sumber protein, yang bagus untuk memelihara otot. Cara bekerja leucine ni ialah, dia akan mengekalkan kekuatan otot kita, selepas kita berlapar, diet, ataupun lepas kita bersenam, berkebun atau membasuh kereta. Mengikut kajian yang dibuat, para atlet biasanya akan mengalami lemah otot, dan ini menyebabkan jisim otot berkurang. Dengan adanya leucine ini, jisim otot cuba dikekalkan, dan ini membantu otot meningkatkan metabolisme, dan seterusnya membakar lemak yang ada. Jadi, pentingnya Cinch Shake ini ialah kandungan Leucine protein yang bagus untuk orang yang berdiet.

 

Beza Cinch dengan ESP

CINCH VS ESP

Produk protein yang popular selain Cinch ialah Energizing Soy Protein (ESP), yang memang sesuai dijadikan sumber protein, yang banyak khasiat dan kelebihannya. Antara beza yang ketara ialah kandungan multivitamin yang lebih banyak terdapat di dalam Cinch berbanding ESP. Mengikut pakar Shaklee, Cinch memang direka khas untuk kuruskan badan. Walaubagaimanapun, ESP juga berkesan untuk kuruskan badan. Di dalam Cinch, kandungan Leucine dirahsiakan, sebagai satu paten khas Shaklee, supaya formula kandungan Leucine tidak dapat ditiru oleh syarikat lain.

3 Perisa Terbaik

CINCH SHAKE 02

Cinch Shake Shaklee di Malaysia boleh didapati dalam 3 perisa, vanila, coklat dan cafe latte. Biasanya anda boleh beli mengikut citarasa anda. Kalau nak menarik lagi, boleh je gabungkan perisa tersebut, tapi perlulah mengikut kesesuaian dan sukatan diet yang bagus. Jangan pulakterlebih protein, bahaya tau, nanti silap boleh gemuk. Ada juga yang menggabungkan ESP dan CINCH sebagai minuman pagi pengganti sarapan, ternyata memang SEDAP !!!!

TESTIMONI PENGGUNA CINCH SHAKE ;)

testi cinch shake 02  testi cinch shake 03

berminat dengan produk ini


Informasi ini sangat berguna, BERITAHU RAKAN ANDA