Jom SERTAI kami… !!!!

Leave a comment

jom sertai kami 01

Jadi Ahli dan Jana Pendapatan

Kami mengalu-alukan anda  menjadi sebahagian dari keluarga kami di dalam kumpulan yang kami gelar sebagai “BEYOND THE LIMIT”. Jana pendapatan  tambahan secara part time / full time. Dengan Shaklee, umpama anda membuka  perniagaan anda sendiri, keupayaan menjana pendapatan adalah tanpa had.
YOU SIGN YOUR OWN CHEQUE!
Hidup di zaman millenium ini tidak cukup kalau nak mengharapkan gaji tetap tiap-tiap bulan. Tambahan lagi bagi mereka yang banyak hutang dan banyak tanggungan. Alhamdulillah, sudah ramai yang berjaya  menperoleh pendapatan sampingan 4-5 angka sebulan, hanya dengan bisness Shaklee dari rumah. Tidak kurang juga, ramai surirumah yang dapat membantu meringankan beban suami dengan memperoleh pendapatan dari perniagaan Shaklee ini. Anda bila lagi??

Bagaimana nak mendaftar  sebagai ahli @ pengedar Shaklee ?

Anda boleh mendaftar dengan membuat  pembayaran untuk registration fee sebanyak RM65 ataupun membuat pembelian  melebihi 200 points (dalam lingkungan RM 700) untuk mendapat keahlian percuma.
Anda cuma perlu menghubungi kami (kami akan uruskan urusan pendaftaran secara online) atau  pergi sendiri ke branch Shaklee dan mendaftar menggunakan ID kami  sebagai sponsor/upline anda.
Shaklee ID: 1024121 – Aleeza Athari
Shaklee ID: 960084 – Nadia Aziz atau

Yuran keahlian Shaklee

Pendaftaran ialah RM65 (sekiranya anda pergi  sendiri ke branch untuk ambil member kit) dan tambahan RM10 untuk pos member kit  sekiranya anda mahu kit tersebut dipos kepada anda, atau dihantar melalui kami. Jumlahnya ialah RM75 (jika anda tidak pergi ambil sendiri kit di  branch).

Tak  Perlu Maintain point dalam Shaklee

Sekiranya cuma nak makan sendiri, tak perlu  maintain points, melainkan anda mahu memulakan perniagaan dengan Shaklee, anda  perlu dapatkan points tertentu dan maintain points tertentu. Tapi kalau cuma  makan sendiri, share dengan saudara-mara, tak perlu risau nak maintain2 atau minimum purchase.

Tak Wajib membuat pembelian setiap  bulan untuk maintain keahlian?

Benar, tak perlu maintain point atau wajib  membuat pembelian.

Apa kelebihan menjadi ahli?

~ Boleh membeli produk dengan harga ahli dan  mengumpul point anda sendiri.
~ Jika rajin berkongsi dengan point yang  tertentu melayakkan kita menerima bonus dalam bentuk cash tanpa perlu ada  downline.
~ Jika berminat untuk berbiz, ada kelas  tertutup disediakan oleh ibu melalui blog tertutup khas untuk ini.
~ Shaklee menawarkan Cash, Car (bonus kereta)  dan Convention (local dan International-Umrah bg Muslim).

Apa kelebihan menyertai kumpulan “Beyond the Limit” ?

~ Kami akan memberi anda ACCESS ke dalam  FB SECRET GROUP kami.. di mana hanya ahli sahaja yang boleh masuk ke  group ini.
~ Dalam Group ini, anda akan diajar dan  didedahkan CARA MARKETING ONLINE, RAHSIA BERJAYA DALAM BISNES ONLINE, INFO  DAN CARA PENGAMBILAN PRODUK, ASPEK TEKNIKAL DALAM MENGENDALIKAN BLOG DAN FB serta banyak lagi.
~ Pastikan anda menyertai kumpulan kami untuk  menjana pendapatan lumayan!
Berminat?? Sila hubungi kami…

Aleeza Athari [1024121 ] : 011-1439 2330

Nadia Aziz [ 960084 ] : 017-925 0078


Informasi ini sangat berguna, BERITAHU RAKAN ANDA

Set Kurus

Leave a comment

jadi kurus

KOLESTEROL ???

Kolesterol menjadi satu bahan yang merbahaya apabila kita makan berterusan makanan berasaskan daging dan lemak.

Rahsia 10 Jenis Makanan Anti Kolesterol.

Mari kita semak apakah 10 jenis makanan ini menjadi kegemaran anda atau tidak. Ini kerana jika ia menjadi rutin pengambilan seharian, anda mungkin tidak mengalami masalah kolesterol. Tetapi sekiranya anda tidak menyukainya maka pertimbangkan pada masa akan datang bahawa ia akan tetap menjadi sajian seharian untuk anda demi mengawal kolesterol itu.

1. Kacang soya – disediakan tak kira dalam apa bentuk pun seperti minuman susu soya, menjadi pelengkap masakan gulai, taufufah, taufu, tempe dan sebagainya.

2. Kuaci – disediakan samada dalam bentuk snek atau kuih.

3. Buah Kering – buah-buah yang telah di proses dan dikeringkan seperti dari jenis limau.

4. Epal – diproses menjadi jus atau dimakan begitu saja.

5. Ikan Tuna – atau apa-apa ikan laut dalam yang kaya omega-3 dan asid lemak.

6. Kacang Tanah – mengandungi vitamin E.

7. Mangga – mengandungi vitamin C dan di hidangkan samada dalam bentuk jus atau dimakan begitu saja.

8. Kismis – mampu mengurangkan kolesterol sebanyak 8% dengan setiap pengambilan 400 kalori kismis setiap hari.

9. Oat – penyerap utama kolesterol didalam darah.

10. Jambu batu – mampu menurunkan sehingga 18.8% kolesterol dengan pengambilan 400gm sehari

Shaklee menawarkan set kurus yang murah di pasaran. Harga untuk set kurus ini tidak sampai RM100. Hubungi kami untuk sebarang pertanyaan / pembelian.

set kurus budget

 Alfalfa membantu
:: menyahkan toksik dalam tubuh
:: membantu masalah penghadaman

Lecithin membantu
:: bertindak sebagai pelarut untuk kolestrol, triglycerides dan lemak-lemak yang lain. Sebab tu ia membantu mencegah penyakit-penyakit seperti high blood pressure, stroke, heart disease, arteri yang mengeras.
:: mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian. Pengambilan Lecitin 4000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan.

Cuba tengok testimoni pengguna Set Kurus Budget Shaklee ni.

testi set kurus
testi set kurus 07
testi set kurus 08
testi set kurus 05
testi set kurus 09
testi set kurus 06
testi set kurus 10
testi kurus 15
berminat dengan produk ini

Informasi ini sangat berguna, BERITAHU RAKAN ANDA

Sustained Release Vita C 500 mg

Leave a comment

Sustained Release Vita C 500 mg

1. Vitamin C Shaklee didatangkan dalam bentuk sustained release iaitu  dilepaskan dalam badan secara perlahan-lahan untuk membolehkan Vitamin C sentiasa berada dalam badan kita. Memandangkan Vitamin C adalah mudah  musnah dan tidak dapat disimpan lama dalam badan, maka teknologi  sustained release adalah sangat diperlukan.

2. Satu tablet  Vitamin C Shaklee adalah bersamaan dengan 7 setengah biji oren. Di mana  ia akan dilepaskan perlahan-lahan dalam badan sebanyak 100mg setiap jam  untuk satu tablet.

3. Vitamin C Shaklee didatangkan  bersama-sama dengan bioflavonoid iaitu bahan penting yang akan membantu  penyerapan Vitamin C dengan lebih baik.

MANFAAT VITAMIN C

ImunitiDengan pengambilan Vitamin C secara teratur dapat melindungi badan  dari infeksi dan juga akan menguatkan tulang dan gigi kita termasuk  mempercepatkan penyembuhan luka. Sebab itu jugalah wanita dalam pantang  digalakkan untuk mengambil oren sebagai bahan untuk mempercepatkan  penyembuhan luka.

AntioksidanVitamin C berfungsi sebagai antioksidan yang menghalang serangan radikal bebas di sekeliling kita.  Apabila badan terhindar dari risiko serangan radikal, maka sudah tentu  peluang untuk kita dijauhkan dari penyakit yang disebabkan oleh sistem  imun badan dapat dielakkan.

HypertensionVitamin C juga dapat menurunkan kadar tekanan darah, dengan itu dapat mengurangkan risiko darah tinggi.

Kecantikan kulitBanyak kebaikan Vitamin C dalam mengekalkan kulit yang cantik. Ia  merangsang pengeluaran kolagen. Kolagen adalah sangat perlu kerana ia  umpama gam yang mengikat sel-sel kulit kita untuk sentiasa tegang. jika  kehilangan kolagen, kulit akan nampak berkedut dan tidak tegang.
- Vitamin C mengurangkan garis-garis halus yang tidak diingini.
- Vitamin C memutihkan dan memulihkan keadaan kulit yang kusam.

Memperbaiki Simptom Pendarahan – Kekurangan vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, pemulihan kecederaan yang lambat, kulit kering, ruam dan kulit kasar.

Memerangi Kanser – Ia adalah satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa, mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-Cell untuk melawan sel-sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh kita dengan berkesan. Ia juga mampu menghapuskan radikal bebas sebelum ia menyerang sel-sel.

Mencantikkan Kulit – Ambil Vitamin C setiap hari untuk kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmen.

Memperbaiki Insomnia - ia memperbaiki insomnia, stress masalah berkaitan mental seperti keresahan.

Mengekalkan Kolesterol Sihat – Ianya mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghindarkan arteriosclerosis, menghalang pendarahan dalaman, hidung berdarah, pendarahan serebral dan skurvi.

 Amaran!!!!!!

  • 1 batang rokok mampu menghapuskan 50 – 1– mg vitamin C
  • Keresahan akan mempercepatkan penyusutan vitamin C
  • Kontraseptif dan pil penahan sakit akan menyusutkan vitamin C yang banyak
  • Terlebih dos vitamin C (melebihi 12 kapsul) akan menyebabkan sedikit cirit-birit.

Fakta Nutrisi

Haiwan menghasilkan vitamin C mereka sendiri, sedangkan manusia tidak dapat menghasilkan vitamin C.  Tambahan pula vitamin C larut-air dan akan hilang berterusan dari tubuh kita.  oleh yang demikian adalah perlu untuk kita mengambil vitamin C setiap hari.  Vitamin C tidak memberi kesan toksik.

Setiap hidangan buah-buahan membekalkan sekitar 45-60mg vitamin C.  Buah-buahan akan menghasilkan vitamin C yang lengkap dalam masa 10 hari selepas buah itu ranum.  Oleh yang demikian buah yang tidak ranum mengandungi kandungan vitamin C yang sedikit.  Kandungan vitamin C pada buah akan berkurangan kepada separuh apabila dipetik dan akan musnah apabila terdedah kepada kepanasan.

TESTIMONI PENGGUNA VITA C PLUS :)

TESTI VITA C

berminat dengan produk ini


Informasi ini sangat berguna, BERITAHU RAKAN ANDA

CoQHealth Plus

Leave a comment

CoQhealth logo

Apa itu Koenzim Q10 dan mengapa ia penting untuk tubuh kita?

CoQ10 merupakan zat makanan larut lemak yang hadir semulajadi dan ditemui di setiap sel tubuh kita untuk berfungsi dengan baik. Namun ia lebih banyak ditemui di dalam organ-organ yang bekerja lebih keras dan memerlukan tenaga selular yang banyak untuk organ seperti jantung, hati, buah pinggang dan pankreas.

CoQ10CoQ10 amat penting bagi jutaan sel tubuh, menghasilkan tenaganya sendiri untuk kekal berfungsi. Untuk menghasilkan tenaga ini, sel-sel tubuh membakar lemak dan gula daripada makanan yang kita makan. Nutrien ini kemudiannya terurai dan ditukarkan kepada tenaga dan proses tersebut memerlukan kehadiran CoQ10 sebagai pencetus tenaga. Proses penghasilan tenaga ini diulang beribu kali pada setiap saat untuk membolehkan jantung kekal berdegup dan seterusnya membolehkan organ-organ lain berfungsi.

Tanpa CoQ10, sel-sel tidak dapat menghasilkan tenaga dan organ tubuh lain tidak dapat berfungsi dengan baik.

Khasiat CoQHealth Plus

Kelebihan CoQHealth Plus Shaklee:

  • Menyokong penghasilan tenaga bagi jantung
  • Menggalak dan melindungi arteri sihat terhadap pengoksidaan LDL (kolestrol jahat)
  • Meningkatkan peredaran darah
  • Membantu menambah dan mengekalkan paras CoQ10 di dalam darah
  • Antioksidan yang bagus yg terdapat dalam anggur merah
  • Tinggi bioavailability – ambil sedikit, kesan berganda
  • Mengandungi vitamin E. Baik utk kulit dan kesuburan
  • Mengawal angina – sakit dada
  • Juga bertindak sebagai sunblock!
  • Mengandungi ekstrak teh hijau dan sesuai utk pengurusan berat badan
  • Membantu mereka yang sedang menghadapi kanser payudara dan melanoma
  • Sesuai utk mereka yg mempunyai saluran darah yg sempit
  • Menambahkan tenaga
  • Mencantikkan kulit

LDL adalah kolesterol jahat. LDL adalah pengangkut kolesterol dari liver ke sel-sel. Bila terlalu banyak LDL, kolesterol akan menumpuk di dinding-dinding arteri dan
menyebabkan sumbatan arteri (aterosklerosis). Semakin rendah kadar LDL, semakin kecil risiko anda terkena serangan jantung dan stroke.

COQHEALTH 01 COQHEALTH 02TESTIMONI PENGGUNA CoQHealth Plus: 

testimoni CoQ10 01

testimoni CoQ10 03

testimoni CoQ10 04

testimoni CoQ10 05 testimoni CoQ10 06

Testi ESP CoQ10berminat dengan produk ini


Informasi ini sangat berguna, BERITAHU RAKAN ANDA

Omega Guard

Leave a comment

Khasiat Omega Guard

Bagaimana Omega Guard Shaklee Membakar Lemak?
Rahsianya ada pada Fatty acid iaitu asid lemaknya. Omega Guard Shaklee mengandungi EPA dan DHA. Asid lemak omega 3 ini membantu meningkatkan paras hormon “leptin”. Leptin ini adalah hormon yang membantu mengawal selera makan. Jika paras leptin dalam badan adalah tinggi maka selera makan kita akan berkurang.

Leptin ini juga boleh meningkatkan metabolisma badan. Bila metabolisma meningkat, maka cepatlah lemak dibakar di mana akan membantu kita untuk kurangkan berat. Ini bererti bukan semua LEMAK itu tidak bagus. Inilah contoh lemak yang bagus iaitu OMEGA 3 FATTY ACIDS.

“A study published in the International Journal of Obesity showed that supplementing the diet with omega 3 fish oil increases the number of fat calories burned per day by up to 26%! ” sumber dari: energyfirst.

kandungan Omega

Bagaimana Omega 3 fatty Acids (asid lemak omega 3) bertindak?

Ia boleh mengawal rasa lapar dengan menstabilkan paras gula dalam darah.
Dalam satu kajian di Australia menunjukkan mereka yang bersenam dan mengamalkan omega 3 lebih banyak membakar lemak daripada mereka yang bersenam tanpa mengambil asid lemak omega 3. Ia meninggikan paras leptin yang mana akan membuatkan selera makan berkurangan.

Jadi motifnya di sini, makan lemak (asid lemak omega 3), boleh bakar lemak!!!

Omega Guard adalah minyak ikan terbaik di dunia yang mana ia adalah 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan. Minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi spectrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi.

Manfaat Utama :

1. Asid Lemak - omega 3 merupakan asid lemak yang penting yang tidak dapat dihasilkan oleh badan, membantu rembesan protaglandin dengan lebih berkesan untuk menghalang protetomegaly dan membuang air kecil yang timbul daripada punca andropos. Ia juga boleh mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS, bagi kulit licin dan kemerah-merahan.

2. Mencegah penyakit saluran darah dan strok - DHA dan EPA boleh menentang thrombosis, tekanan darah yang lebih rendah dan kepekatan darah, melincirkan saluran darah, peredaran darah yang lancar.

3. Membantu tumbesaran & perkembangan otak janin dan membantu perkembangan memori – DHA adalah nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina. Ia penting terutama pada 3 bulan terakhir perkembangan otak janin semasa dalam kandungan.

4. Meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru – mengawal sistem imun seperti memperbaiki alahan kulit, psoriasis, demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatits dan penyakit buah pinggang.

5. Menentang kanser - kajian telah menunjukkan bahawa Omega 3 boleh mencegah kanser paru-paru, payudara, prostat dan kolon. ianya juga boleh meningkatkan enterogastritis, merangsang kesihatan hati selepas pembedahan dan membantu pankreas pesakit kanser untuk berfungsi dengan lebih efektif.

6. Memelihara fungsi-fungsi sendi - Paras asid lemak omega 3 larut dalam isu rawan. Blh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan. Mencegah arthritis, memelihara fungsi – fungsi sendi dan GOUT dengan efektif.

testi omega


Informasi ini sangat berguna, BERITAHU RAKAN ANDA

Silica Gel

Leave a comment

Biasa tak nampak silika gel ni dalam kotak kasut. Handbag. Dan dalam botol-botol vitamin? Tujuan silika gel ini adalah untuk menyerap lembapan.
Tapi, dalam setiap botol supplement Shaklee TIDAK ADA silika gel. Sebabnya supplement Shaklee sememangnya asli dan tulen.

BUKAN VITAMIN SINTETIK!!

Malah vitamin Shaklee telah mendapat sijil pengiktirafan HALAL oleh Islamic Services of America, sebuah badan yang diperakui oleh JAKIM Malaysia.

SILICA GEL


Informasi ini sangat berguna, BERITAHU RAKAN ANDA

Mengapa Badan Kita Memerlukan Supplement?

Leave a comment

 

7 SEBAB MENGAPA BADAN KITA PERLUKAN SUPLEMEN?

1. Dalam sesetengah situasi,  badan kita memerlukan dos vitamin yang lebih tinggi dari apa yang boleh diperolehi daripada makanan. Contohnya vitamin C dan Vitamin E yang diperolehi dari makanan sahaja tidak mencukupi untuk memberi kesan pencegahan dan anti penuaan .
2. Buah-buahan dan sayur-sayuran yang ditanam di atas tanah yang tidak subur mengandungi bahan galian yang kurang berbanding dengan buah dan sayur dari tanah yang subur. Racun perosak, racun serangga, dan bahan pencemar mempengaruhi kualiti buah dan sayuran tersebut.
3. Zat makanan mudah hilang semasa proses pengangkutan, penyimpanan dan penyediaan. Contohnya vitamin C dan enzim mudah dimusnahkan oleh haba semasa memasak.
4. Pengambilan pil penahan sakit, laksatif, ubat-ubatan, alkohol dan antibiotik boleh mengganggu penyerapan zat makanan. Amalan diet yang tinggi kafien, lemak, gula dan garam dapat mengurangkan simpanan zat makanan di dalam tubuh.
5. Makanan seharian yang tidak seimbang serta tidak mengikut piramid makanan yang dicadangkan.
6. Gaya hidup masakini dengan kehidupan yang sibuk, jarang memasak di rumah dan lebih gemar kepada makanan segera yang tinggi kandungan bahan kimia.
7. Bagi yang bekerja, makan tengahari selalunya di luar dan hidangan malam disediakan seringkas mungkin, maka pengambilan makanan seimbang kadangkala tidak dititikberatkan.

Informasi ini sangat berguna, BERITAHU RAKAN ANDA

Set Berpantang

Leave a comment

new born 2

Anda bakal menyambut kehadiran ahli baru dalam keluarga? Tahniah… semoga segala urusan dipermudahkan.. masih tercari-cari set berpantang yang sesuai…?

Shaklee mempunyai satu set berpantang MODEN yang sesuai dengan budget anda. Yang pastinya set berpantang ini bukan jamu tetapi vitamin-vitamin dan mineral yang sangat diperlukan oleh tubuh badan anda. Set ini juga sesuai untuk anda yang berhasrat untuk menyusui anak anda kelak.

set berpantang

Khasiat produk set berpantang Shaklee:

1. Vita C Plus

Sangat penting untuk menyembuhkan luka jahitan serta cepat membaik pulih tisu yang rosak selepas bersalin. Selain menguatkan sistem pertahanan badan, Vitamin C juga penting untuk pembentukan kolagen dan penting untuk kecantikan kulit.

2.  B-COMPLEX

Bertindak sebagai penenang dan meredakan stress atau meroyan di kalangan ibu berpantang. Ia juga boleh meningkatkan sel darah merah dan sangat penting dalam menukarkan makanan yang kita ambil menjadi tenaga. Oleh sebab itu, ibu-ibu berasa lebih bertenaga dan kurang letih. Vitamin ini juga memelihara kulit dari dalam dan penting untuk kecantikan.

3. ZINC COMPLEX

Sangat penting untuk membaik pulih luka jahitan dan luka dalaman. Makanan yang kaya dengan zink adalah ikan haruan. Agak sukar utk memasak ikan haruan setiap hari dan agak bosan juga jika memakannya setiap hari. Justeru pengambilan Zinc Complex setiap hari adalah pilihan tepat bagi ibu berpantang. Zink juga membantu mengatasi ‘kedinginan’ selepas bersalin dan pengambilan zink oleh ibu menyusu akan menjamin bayi membesar dengan optimum.

4. VITA-LEA

Sangat penting diambil oleh ibu-ibu kerana vita-lea lengkap dengan 23 jenis vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh. Ketika berpantang, terlalu banyak makanan yang kita terpaksa pantang makan sebab itulah vitalea sangat membantu melengkapkan keperluan ibu ketika ini. Zat besi sangat diperlukan oleh tubuh untuk menghasilkan darah merah untuk menggantikan darah yang banyak hilang ketika bersalin. Ibu-ibu yang kurang vitamin akan kelihatan pucat, letih dan kurang bermaya.

APA KATA PENGGUNA SET BERPANTANG SHAKLEE???

TESTI SET BERPANTANG 04

testi set berpantang

TESTI SET BERPANTANG 05

TESTI SET BERPANTANG 02

berminat dengan produk ini


Informasi ini sangat berguna, BERITAHU RAKAN ANDA